D&O partners

De voordelen van printen in de cloud

Close-up van het ConnectKey interactieve touchscreen op een Xerox AltaLink C8045 printer met een persoon die een smartphone bedient via mobiel printen. Het scherm toont diverse applicatie-iconen voor gebruiksgemak, illustrerend hoe technologie integratie en gebruiksvriendelijkheid in het moderne kantoor bevordert.

Nu de arbeidsmarkt steeds digitaler wordt, werken steeds meer werknemers op afstand in een hybride modus en gebruiken ze steeds meer mobiele apparaten om hun taken uit te voeren, maar hoe zit het met traditioneel afdrukken? Om dit probleem te omzeilen, zijn er nu alternatieven dankzij de cloud.

Cloud printing is een manier om digitale apparaten zoals smartphones, laptops en tablets te verbinden met multifunctionele printers via een cloud printserver, wat erg handig is voor werknemers die niet altijd op kantoor aanwezig zijn.

De voordelen van deze oplossing zijn onder andere:

Afdrukken in de cloud is efficiënter en betrouwbaarder

Traditioneel printen kan soms leiden tot extra complicaties, zoals problemen met softwarestuurprogramma’s en compatibiliteit, of zelfs connectiviteitsproblemen. Omdat printen via de cloud niet afhankelijk is van softwarestuurprogramma’s die je zelf afzonderlijk moet beheren, is printen efficiënter en betrouwbaarder.

Afdrukken in de cloud biedt betere beveiliging

Printen via de cloud kan een betere beveiliging bieden door de integratie van geavanceerde beveiligingsmaatregelen en gecentraliseerde controle over printautorisaties. Bedrijven kunnen een beveiligingsbeleid definiëren om de toegang tot bepaalde printers of documenttypes te beperken, waardoor het risico op het uitlekken van gevoelige informatie wordt verkleind.

Cloud printing verlaagt de kosten

Dankzij de cloud kunt u afscheid nemen van on-premise afdrukservers en uw aanschaf-, onderhouds- en energiekosten verlagen. Printen via de cloud elimineert ook de noodzaak om software en hardware te installeren en te onderhouden, waardoor de bijbehorende kosten wegvallen. Je hoeft de printersoftware en -hardware niet zelf aan te schaffen en de software wordt automatisch up-to-date gehouden.

Cloud printing is overal toegankelijk

Met afdrukken via de cloud zijn printers overal ter wereld toegankelijk, zolang het apparaat een internetverbinding heeft. Of je nu op kantoor bent, thuis of onderweg, je kunt documenten verzenden om af te drukken en ze later weer ophalen. Dit kan vooral handig zijn voor bedrijven met vestigingen in verschillende landen of voor werknemers die vaak reizen.

Met cloud printing kunnen externe medewerkers afdrukken

Zoals je waarschijnlijk wel weet, kan het soms moeilijk zijn voor je externe medewerkers om binnen je bedrijf te printen zonder vooraf specifieke voorbereidingen te treffen.

Dankzij de cloud is het nu mogelijk voor gasten aan wie je toegang wilt verlenen om met het grootste gemak te printen vanaf hun pc, smartphone of tablet.

Dit vermindert de werkdruk voor de IT-afdeling van het bedrijf, die niet langer een printerdriver hoeft te configureren voor een freelancer die slechts tijdelijk in uw kantoren werkt.

Cloud printing maakt installatie en onderhoud eenvoudiger

Door het beheer van printsoftware en -hardware naar de cloud te verplaatsen, worden complexe taken zoals installatie, configuratie en updates eenvoudiger en goedkoper. Bovendien kan printen ook worden uitbesteed in plaats van resources toe te wijzen aan IT en printinfrastructuren.

Hierdoor kunnen IT-teams zich concentreren op meer strategische aspecten in plaats van tijd te besteden aan vervelende onderhoudstaken.

Printen in de cloud is beter voor het milieu

Minder hardware betekent minder energieverbruik en minder elektronisch afval op lange termijn. Afdrukken via de cloud vermindert zelfs de CO2-uitstoot van je bedrijf, omdat je geen gebruik maakt van je eigen servers en door gedeelde bronnen via de cloud te gebruiken, help je de impact op het milieu die gepaard gaat met afdrukken te minimaliseren.

Bovendien is het opzetten van beheerde printservices een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat uw bedrijf optimaal gebruik maakt van toner, inkt en papier.

Cloud printing evolueert mee met uw behoeften

Afdrukken via de cloud biedt een flexibele oplossing die kan meegroeien met de groeiende afdrukbehoeften van uw bedrijf. U kunt de afdrukcapaciteit verhogen of verlagen naarmate de vraag toeneemt, zonder te hoeven investeren in dure nieuwe apparatuur of u zorgen te maken over het vervangen of upgraden van fysieke hardware, waardoor u zich gemakkelijker kunt aanpassen aan veranderingen in uw bedrijf.

Cloud printing en platform-onafhankelijke ondersteuning

Afdrukken via de cloud is ontworpen om compatibel te zijn met verschillende platforms en besturingssystemen, wat betekent dat gebruikers kunnen afdrukken vanaf Windows, macOS, Android, iOS-apparaten en andere omgevingen.

Dankzij de cloud geen hoofdpijn of compatibiliteitsproblemen meer, je medewerkers kunnen het medium kiezen waarop ze het prettigst werken zonder zich zorgen te hoeven maken over mogelijke printproblemen.

Afdrukken in de cloud biedt flexibiliteit en gecentraliseerd beheer

Cloud printing maakt het eenvoudig om printbronnen te delen tussen meerdere gebruikers en apparaten, wat vooral handig is in kantooromgevingen waar meerdere collega’s toegang moeten hebben tot één printer.

Bovendien maakt het gecentraliseerd toezicht op al je printers mogelijk. Dit vereenvoudigt de bewaking, het beheer van verbruiksartikelen en alle technische interventies binnen je printerpark, vanuit één gebruiksvriendelijke interface.