OPLOSSING

Cloud Printing - Printen in de cloud

Wat is printen in de cloud?

Afdrukken in de cloud is een concept waarmee gebruikers documenten kunnen afdrukken vanaf een computer of mobiel apparaat via internet, zonder dat ze fysiek verbonden hoeven te zijn met de printer. In plaats daarvan maakt cloud printing gebruik van externe opslag- en verwerkingsmogelijkheden om printopdrachten via een cloudservice naar een compatibele printer te sturen. Lees verder voor meer informatie.

Het printproces in de cloud omvat verschillende stappen:

 1. Printerselectie: De gebruiker selecteert de printer waar hij het document naartoe wil sturen. Deze selectie kan worden gemaakt uit een lijst van printers die beschikbaar zijn in een specifieke cloudservice.
 2. Laden van documenten: Gebruikers uploaden het document dat ze willen printen naar de cloudservice. Dit document kan lokaal worden opgeslagen op hun apparaat of op een online opslagdienst zoals Google Drive, Google Cloud, Google Cloud Print, Dropbox, enz.
 3. Verzenden naar printer: Zodra het document is geladen, wordt de afdrukopdracht naar de cloudservice gestuurd. De cloudservice stuurt vervolgens de afdrukgegevens naar de opgegeven printer.
 4. Printen van documenten: De printer ontvangt de printgegevens van de cloudservice en begint het document af te drukken.

Het belangrijkste voordeel van afdrukken in de cloud is het gemak, omdat gebruikers documenten overal kunnen afdrukken, zolang ze toegang hebben tot internet, en zonder dat ze specifieke printerdrivers op hun apparaat hoeven te installeren. Het maakt het ook makkelijker om printers te delen tussen verschillende gebruikers of apparaten, omdat de printer die compatibel is niet per se fysiek verbonden is met het apparaat dat de printopdracht verstuurt.

Welke voordelen biedt Cloud Printing?

Lees dit artikel voor meer informatie over de voordelen van cloud printing en de toepassingen ervan.

Overal verbinden en delen dankzij de Cloud

Xerox ConnectKey technologie maakt krachtige scanworkflows in één stap mogelijk in verschillende formaten, zoals PDF-bestanden van één of meerdere pagina’s met tekstzoekfunctie. U kunt ook scannen en faxen vanaf uw telefoon of tablet door verbinding te maken met de multifunctionele printers via de Xerox Mobile Link app.

Met deze app kunt u gegevens naar cloud-opslag verzenden en in de cloud opgeslagen gegevens printen. Met het wijdverbreide gebruik van smartphones en tablets hebt u een oplossing nodig die klaar is om verbinding te maken met uw personeel dat onderweg is of op afstand werkt. Xerox-apparaten met ConnectKey-technologie ondersteunen een Wi-Fi Direct-verbinding waarmee u bestanden vanaf uw smartphone kunt afdrukken zonder dat u verbinding hoeft te maken met een netwerk.

Daarnaast kunnen gebruikers en gasten dankzij ondersteuning voor protocollen zoals Apple’s Air Print eenvoudig verbinding maken vanaf hun iOS-smartphones of -tablets om te printen. Voor Android-users is het met de Xerox Print Service plug-in of de @PrintByXerox app (die een universeel e-mailadres gebruikt) mogelijk om naar elke multifunctionele printer met ConnectKey te printen.

We bieden ook geavanceerde opties zoals Xerox Mobile Print of Xerox Mobile Print Cloud voor veilig en nauwkeurig printen vanaf de meeste mobiele apparaten naar alle multifunctionele systemen en printers.

PaperCut MF - Afdrukbeheer voor afdrukken in de cloud

PaperCut MF is een eenvoudig te gebruiken softwaretool voor afdruk- en kopieerbeheer voor transparante bewaking en controle van afdrukken en kopiëren.

De toegang tot de PaperCut-toepassing is beveiligd en kan vanaf elk internet- of netwerkaansluitpunt worden verkregen met behulp van een webbrowser.

Algemene voorstelling

 • Directe controle en besturing van fotokopieën met behulp van hardware of software.
 • Integreert met Xerox multifunctionele printers via Network Accounting / JBA en ondersteunt de meeste printers.
 • 100% online administratie voor beheer vanaf elk netwerk.
 • Ondersteunt meerdere platforms, servers en clients en is compatibel met Windows, Mac en Linux.
 • Gesplitste boekhouding voor kopieën/afdrukken zorgen ervoor dat kosten kunnen worden gedefinieerd op basis van documentkleur, recto/verso, enz. en vervolgens per afdeling kunnen worden geboekt.
 • Afdrukvrijgave/beveiliging/omleiding voor alle soorten omgevingen.
 • Meer dan 60 rapporten op het internet beschikbaar, waaronder milieueffectrapporten in PDF-, HTML- en Excel-formaat.
 • Persoonlijke online interface voor gebruikers die toegang geeft tot de geschiedenis van voltooide taken en waarmee een bestand kan worden verzonden om te worden afgedrukt via een draadloze verbinding. Voor printen via internet hoeven users geen stuurprogramma op hun pc te installeren.
 • Kunnen werken met toonaangevende Relational Database Management Systems (RDBMS) van derden, zoals Microsoft SQL Server, Oracle, enz.
 • Open architectuur met toegang tot scripts, broncode, API-documentatie, XML webservices en productarchitectuurlagen.

Jouw uitdagingen

Veel printmanagementoplossingen controleren het printgebruik, maar ook fotokopiëren, scannen en faxen moeten worden gecontroleerd.

Organisaties die zich bewust zijn van deze problemen willen verspilling tegengaan en gebruikers en afdelingen verantwoordelijker maken op het gebied van kosten en het milieu.

Belangrijkste uitdagingen

 • Vermindert papierafval en helpt het milieu te beschermen.
 • Leidt afdruktaken door naar printers die geschikt zijn voor hoge of lage volumes, afhankelijk van het aantal pagina’s.
 • Bewaakt afdrukken en kopiëren voor alle gebruikers en zorgt ervoor dat taken correct worden verwerkt.
 • Fabrikant onafhankelijk product – compatibel met de meeste merken.
 • Bewustmaken van afval en gebruikers aanmoedigen om na te denken over of het wel nodig is om te printen.
 • Eenvoudige implementatie – één configuratiesjabloon voor alle printers en plotters.
 • Eenvoudige ingebruikneming in het hele netwerk zonder dat er op locatie beheerders nodig zijn.
 • Aanzienlijke besparingen door afdrukkosten te koppelen aan gebruikersgedrag.
 • Ongeëvenaarde waarde voor je geld in oplossingen voor afdrukbeheer. Snel rendement op investering.
 • Online product met een ergonomische interface.

Ontdek hoe Xerox u kan helpen

PaperCut MF biedt integratie met multifunctionele printers van Xerox om kopieën te beheren, bij te houden en te administreren. Het doel van de geïntegreerde software van PaperCut MF is om kopieer-, scan- en faxbeheer te bieden dat net zo uitgebreid is als afdrukbeheer.

  • Kostencontrole voor alle fotokopieën, afdrukken, scannen en faxen.
  • Gecentraliseerd beheer van MFP’s/printers en gebruikers vanuit één online interface.
  • Rapporten en kostenberekening per user, afdeling, project, klant, afdrukpunt, machine en functie.
  • Beveiligde toegang via gebruikersnaam/wachtwoordverificatie, ID-nummer of kaartverificatie.
  • Verantwoord gebruik afdwingen via de geplaatste regels – beperken en waarschuwen met pop-upberichten.
  • Biedt de mogelijkheid tot beveiligd vrijgeven van afdrukken en afdrukken bijhouden (Find Me printing).
  • Fabrikantonafhankelijk, ondersteunt de meeste besturingssystemen en apparaten.
  • Consistentie: De geïntegreerde oplossing wordt intern ontwikkeld door het PaperCut-ontwikkelingsteam in samenwerking met Xerox. Dit zorgt voor consistentie tussen de interfaces van de kopieermachine en het werkstation.
  • Integratie: PaperCut is een geïntegreerde oplossing die door één systeem wordt gemanaged. De geïntegreerde PaperCut-toepassing interageert met de PaperCut-server door gebruik te maken van SOA (Service Oriented Architecture) en webservices gebaseerde protocollen.
  • Ontwikkelingsfrequentie: PaperCut ontwikkelt voortdurend nieuwe functies. Elke twee maanden wordt er een nieuwe versie uitgebracht die direct beschikbaar is voor PaperCut-users.
  • Veiligheid: Bij de ontwikkeling van alle embedded toepassingen wordt rekening gehouden met de veiligheidseisen. Wanneer niet aan de veiligheidsdoelstellingen wordt voldaan, wordt deze informatie ook gepubliceerd.
  • Ondersteunde apparatuur: PaperCut integreert met Xerox MFP’s met Network Accounting / JBA.

Xerox Workplace Cloud - Afdrukbeheer in de cloud

Printen via de cloud

ERP, CRM en andere applicaties, gedeelde bestanden… Ze staan niet langer op hun eigen server, maar kunnen in de cloud worden geraadpleegd via elk apparaat met internettoegang. Xerox maakt printen in de cloud mogelijk met Xerox Workplace Cloud.

Voordelen van Xerox Workplace Cloud

De eenvoudige en intuïtieve Xerox Workplace Cloud biedt gemak, gebruiksinformatie en een dashboard om al uw printers te controleren en te beheren. Xerox Workplace Cloud biedt workflows voor verificatie, afdrukbeheer, kostenbeheersing en mobiliteit. Hieronder enkele voordelen;

 • Dashboard voor het bewaken en beheren van printers.
 • Verminder je lokale netwerkinfrastructuur en bewaak printers op meerdere locaties en netwerken.
 • Eenvoudig te installeren en te gebruiken.
 • Omdat het in de cloud wordt gehost, worden alle updates en patches door Xerox afgehandeld.
 • Uw IT-medewerkers zijn opgelucht.
  • Maximale veiligheid.

Authenticatie en toegangscontrole

Verificatieopties zijn compatibel met een breed scala aan industriestandaard beveiligde lezers en kaarten. Kies voor kaart-, kaartloze of zelfs mobiele apparaatverificatie met behulp van NFC (Nier Field Communication), de Xerox Print Portal app en een QR-code om apparaten te ontgrendelen. Gebruik essentiële beleidsregels voor printen om de kosten te beheersen en de toegang tot machines/functies op gebruikers-/groepsniveau te beperken.

Voeg unieke verificatiemogelijkheden toe aan elk van uw printerdiensten die functionaliteit bieden, zoals cloud connector-applicaties en meer. Verifieer eenvoudig eenmaal op de printer met uw ID-badge, mobiele apparaat of login en wachtwoord voor veilige toegang tot al uw MFP-toepassingen die single sign-on functionaliteit bieden, zonder de noodzaak voor extra, tijdrovende aanmeldstappen.

Mobiel printen

Maak printen vanaf mobiele apparaten flexibel en gemakkelijk. Verzend afdruktaken vanaf Windows OS-apparaten, Google Chromebooks, Mac OS, Linux en mobiele afdrukapps voor iOS, Android en Windows Surface-tablets. Met een traditionele pull/follow printworkflow kun je taken naar een wachtrij sturen en ze vervolgens vrijgeven en ophalen wanneer het jou uitkomt.

Boekhouding, rapportage en voorschriften

Beheerders kunnen afdruktaken binnen de hele organisatie nauwlettend in de gaten houden met geconsolideerde rapportage en vlootadministratie. Een duidelijk dashboard biedt een snel overzicht van de printactiviteit en -status. De mogelijkheid om de meest actieve users per afdeling of gebruiksmodus te bekijken, helpt beheerders bij het beheren van de kosten.