OPLOSSING

Beveiliging voor multifunctionele machines, printers en scanners

Een grote uitdaging

Beveiliging is een belangrijk aandachtspunt op het gebied van informatie- en communicatietechnologieën en bedrijven die producten en diensten op dit gebied ontwikkelen, moeten ernaar streven om de bescherming van de gegevens en activiteiten van hun klanten te garanderen. Of je nu een bedrijf hebt of zelfstandig ondernemer bent, inzicht in de beveiligingsaspecten van multifunctionele printers is essentieel voor het beschermen van je gevoelige gegevens en het toepassen van best practices om ervoor te zorgen dat je apparaten en gegevens beschermd zijn.

MFP, printer en scanner beveiliging bij Xerox

Xerox hecht veel belang aan de beveiliging van zijn MFP’s, printers en scanners en implementeert geavanceerde beveiligingsmaatregelen en -functies om de gegevens en activiteiten van zijn klanten te beschermen. Multifunctionele printers en andere producten van Xerox zijn ontworpen om te voldoen aan moderne beveiligingseisen en bieden betrouwbare beveiligingsfuncties.

De lat hoger leggen

Hoewel onze technologie een hoog beveiligingsniveau heeft, is er niets standaard aan gegevensbescherming voor printers die compatibel zijn met ConnectKey technologie. Onze uitgebreide benadering van beveiliging zorgt ervoor dat alle systeemcomponenten en kwetsbare punten op de printer volledig en uitputtend worden beschermd.

Inbraakpreventie

De ConnectKey-technologie maakt gebruik van een uitgebreide set functies om aanvallen, binnendringen van malware en ongeautoriseerde toegang tot de printer te voorkomen, of het nu gaat om gegevens die via een netwerkverbinding worden verzonden of via directe interactie op het printerapparaat. Alle mogelijke toegangspunten zijn beveiligd, inclusief de gebruikersinterface en invoerpoorten die beschikbaar zijn voor zelfbedieningsgebruikers.

Programmadetectie

Xerox® ConnectKey-technologie omvat een uitgebreide verificatietest van het besturingssysteem van de printer, die automatisch wordt uitgevoerd wanneer het apparaat wordt opgestart* of door een beheerder wordt geactiveerd. Deze test genereert waarschuwingen zodra er wijzigingen in de printer worden gedetecteerd. McAfee® whitelist technologie** controleert het apparaat voortdurend om malware te detecteren en blokkeert automatisch de uitvoering ervan.

Bescherming van documenten en gegevens

Uitgebreide beveiligingsmaatregelen houden niet op bij het voorkomen van ongeautoriseerde toegang tot uw printer en het beschermen van uw informatie tegen de buitenwereld. ConnectKey technologie biedt de mogelijkheid om de overdracht van kritieke gegevens aan onbevoegde derden te vermijden, al dan niet opzettelijk. Of het nu gaat om het beschermen van geprinte documenten door ze pas vrij te geven als de juiste gebruiker voor het apparaat staat, of het voorkomen dat gescande gegevens iemand anders bereiken dan de bedoelde ontvanger, ConnectKey-technologie biedt de beveiligingen die u nodig hebt om ervoor te zorgen dat uw meest kritieke gegevens worden beschermd.

Xerox beschermt ook al uw gegevens die op de printer zijn opgeslagen door de hoogste coderingsniveaus toe te passen. U kunt verwerkte of opgeslagen gegevens die niet langer nodig zijn wissen met behulp van algoritmen voor het wissen en opschonen van gegevens die zijn goedgekeurd door NIST, het National Institute of Standards and Technology, en het Amerikaanse ministerie van Defensie.***

Externe partnerschappen

ConnectKey-technologie biedt extra beveiligingsstandaarden dankzij onze samenwerking met McAfee®** en Cisco®. Om ervoor te garanderen dat onze apparaten zelfs in de meest beveiligde omgevingen beschermd zijn, meten we onze prestaties aan de hand van internationale normen door middel van certificeringen zoals Common Criteria en FIPS 140-2.

Het belang van beveiliging voor multifunctionele machines, printers en scanners

De multifunctionele printers die in de meeste bedrijven worden gebruikt, zijn uitgegroeid tot krachtige en veelzijdige apparaten die kunnen printen, scannen, kopiëren en zelfs verbinding kunnen maken met draadloze netwerken. Deze veelzijdigheid brengt echter ook potentiële kwetsbaarheden met zich mee die door anderen kunnen worden uitgebuit.

Bescherming van gevoelige gegevens

Wanneer je een multifunctionele printer gebruikt, heb je vaak te maken met gevoelige informatie zoals contracten, financiële rapporten en vertrouwelijke documenten. Gezien deze realiteit is het noodzakelijk dat er robuuste verdedigingsmaatregelen worden genomen om deze vitale gegevens te beschermen. Gegevensbescherming is daarom van het grootste belang om potentiële lekken te voorkomen die schadelijke gevolgen kunnen hebben voor je zakelijke of persoonlijke activiteiten.

Toegang door onbevoegden vermijden

Netwerkconnectiviteit voor multifunctionele printers brengt een aantal voordelen met zich mee, maar het kan deze apparaten ook blootstellen aan het risico van onbevoegde toegang. Gezien deze realiteit wordt het cruciaal om rigoureuze preventieve maatregelen te implementeren, aangezien onbevoegde toegang de veiligheid van uw vertrouwelijke documenten en gegevens in gevaar kan brengen. Het is daarom essentieel om stevige beschermende barrières op te werpen, de toegang nauwgezet te controleren en veilige verificatieprotocollen in te stellen om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot en kunnen werken met de functies van de printer.

Beheer van afdrukken en scannen

Naast het beschermen van opgeslagen gegevens, omvat de beveiliging van multifunctionele printers ook het beheer van print- en scanworkflows. Om ervoor te zorgen dat uw documenten met een gerust hart worden verzonden en ontvangen, moet u voor elk proces de juiste parameters instellen. Workflowbeveiliging betekent het definiëren van specifieke regels voor de manier waarop documenten worden afgedrukt, gescand en gedistribueerd. Door deze parameters in te stellen, kunt u niet alleen de vertrouwelijkheid van uw informatie garanderen, maar ook vermijden dat uw documenten verkeerd worden verwerkt of oneigenlijk worden gebruikt, wat bijdraagt aan een efficiënt en veilig beheer van uw documentworkflow.

Best practices voor de beveiliging van MFP's, printers en scanners

Initiële configuratie en instellingen

Bij het voor de eerste keer instellen van een multifunctionele printer is het essentieel om rekening te houden met beveiligingsparameters.

Het is belangrijk om:

  • Selecteer robuuste defensieparameters voor toelating tot het apparaat.
  • Kies sterke wachtwoorden om onbevoegde toegang te vermijden.
  • Werk de software van het apparaat regelmatig bij om eventuele mazen te dichten.

Netwerkverbinding en draadloos gebruik

Netwerkverbinding en draadloze werking zijn standaardfuncties van moderne multifunctionele printers.

Zorg ervoor dat u:

  • Sluit het apparaat aan op een veilig en betrouwbaar netwerk.
  • Gebruik beveiligingsprotocollen zoals WPA2 voor Wi-Fi.
  • Configureer firewalls om ongewenste toelating te blokkeren.

Toegangsbeheer voor gebruikers

Gebruikersbeheer is essentieel om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.

Je hebt nodig :

  • Beperk de toegang tot printerfuncties volgens rollen.
  • Gebruik verificatiefuncties om te bepalen wie het apparaat mag gebruiken.

Geavanceerde bescherming voor gevoelige gegevens

De beveiliging van MFP’s, printers en scanners gaat verder dan alleen het vermijden van gegevenslekken: het is essentieel om encryptiemaatregelen te nemen om opgeslagen documenten en gegevens onderweg te beschermen. Encryptie vormt de laatste verdedigingslinie en zorgt ervoor dat zelfs als de beveiligingsmaatregelen worden doorbroken, de informatie onleesbaar blijft voor onbevoegden.

Print- en scanbeheer voor bedrijven

In een zakelijke omgeving kan het beheren en beveiligen van print- en scanworkflows al snel complex worden. In deze context gaat beveiliging niet alleen over het voorkomen van ongeautoriseerde toegang, maar ook over het definiëren van precieze autorisaties voor elke gebruiker of gebruikersgroep om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde personen toegang hebben tot de specifieke functies van de printer. Daarnaast biedt het gebruik van toegangscodes of gepersonaliseerde kaarten dubbele bescherming en helpt het onbevoegde toegang tot print- en scanfuncties te voorkomen.

Installatie van firewalls en beveiligingssoftware

Wanneer een multifunctionele printer is aangesloten op een netwerk, is het noodzakelijk om firewalls in te stellen om inkomend en uitgaand verkeer te controleren. Daarnaast kan het installeren van beveiligingssoftware voor het monitoren van verdachte activiteiten helpen bij het detecteren en voorkomen van inbraakpogingen voordat ze schade kunnen aanrichten. Door deze veilige maatregelen te combineren, voeg je een extra beschermingslaag toe aan je netwerk en printers.

Naleving van regelgeving voor MFP's, printers en scanners

In sommige bedrijfstakken is het essentieel om te voldoen aan de regelgeving voor vertrouwelijkheid van gegevens, en multifunctionele printers die gevoelige informatie opslaan of verwerken moeten voldoen aan de huidige standaarden voor gegevensbescherming. Het beschermen van uw printers, prints, scans, en bij uitbreiding uw gevoelige gegevens, betekent het vermijden van mogelijk kostbare boetes.

Gebruikerseducatie

Een effectieve beveiligingsstrategie is zeker nodig, maar goede en veilige bescherming houdt ook in dat gebruikers worden voorgelicht, om menselijke fouten en de risico’s van gegevenslekken te verminderen. Mensen die multifunctionele printers gebruiken, moeten zich bewust zijn van de mogelijke risico’s, goede praktijken en beveiligingsprotocollen die ze moeten volgen.

Evoluerende bedreigingen en terugkerende updates

Het is belangrijk om te weten dat beveiligingsrisico’s voortdurend veranderen en dat printerfabrikanten zoals Xerox regelmatig updates uitbrengen om ontdekte kwetsbaarheden te verhelpen. Als je ervoor zorgt dat je apparaat over de nieuwste updates beschikt, ben je verzekerd van voortdurende bescherming tegen nieuwe bedreigingen.

Conclusie

Beveiliging van printers en multifunctionals is een belangrijk onderwerp geworden in de wereld van modern printen, waar je zowel direct via printerrandapparatuur als op afstand via een netwerkverbinding veilig kunt printen. Als je echter goede praktijken volgt en op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beveiliging, kun je je gegevens effectief beschermen en de vertrouwelijkheid van je documenten behouden. De tijd nemen om robuuste beveiligingsmaatregelen te implementeren garandeert ook voor een zorgeloze printervaring.

Neem nu contact met ons op als je meer wilt weten over de beveiligingsmaatregelen die onze Xerox printers bieden!