D&O partners

Welke printer past het beste bij jouw bedrijf? Inkjetprinters versus laserprinters.

Image comparant une cartouche d'encre jet d'encre à gauche avec des couleurs cyan, magenta, jaune et noir et un toner laser à droite, tous deux de marque Xerox, illustrant les différences entre les technologies d'impression jet d'encre et laser

Het antwoord op de vraag waar een nieuwe printer te kopen, is voor de hand liggend. Bij D&O natuurlijk! Maar het kiezen van welk type printer blijkt vaak iets ingewikkelder. Wanneer kun je het beste een inkjetprinter kopen, of voldoet een laserprinter toch meer aan de eisen van jou of je organisatie en wat is nu juist het verschil tussen de twee? Dit stappenplan helpt je om het juiste apparaat voor jou of je organisatie te vinden.

 

1. Ken de behoeftes van je organisatie.

Wat vind jij de belangrijkste voordelen aan een printer? Print je veel afbeeldingen of eerder teksten? Hoe belangrijk vind je de printsnelheid? Gebruik je je printtoestel vaak of eerder af en toe? Kijk kritisch naar je printgedrag en maak dan een lijst van al je behoeften. Hanteer vervolgens deze lijst om het apparaat te vinden dat het best. Denk ok na of je de goedkoopste mogelijkheid wil vinden of eerder op zoek bent naar de best mogelijke kwalliteit.

 

2. Kies het type printer dat het beste bij je behoeftes past.

De basisregel voor het kiezen van een nieuw printtoestel gaat als volgt: als je veel print en het geen afbeeldingen zijn, is een laserprinter de beste keuze voor jou. De meeste bedrijven opteren voor een laser model. Die drukt kwaliteitsdocumenten op maximale snelheid. Je kan hem ook gebruiken voor het printen van foto’s, maar de kwaliteit zal lager zijn als bij een zwart wit document zonder foto’s.

Als je minder vaak of enkel met afbeeldingen werkt, zal het interessanter zijn om te werken met een printer op inkt. Zo zal de kwalliteit van de afbeelding veel beter zijn.

Als je opzoek bent naar een toestel dat volledig droge foto’s afdrukt, kan je sowieso best voor eentje opteren die werkt met een laser. Bij het afdrukken van grote foto’s met een toestel op inkt, is het blaadje dat uit het toestel komt vaak nog een beetje nat. Dit gebeurt nooit bij een toestel dat met lasers werkt.

 

3. Het financiële plaatje

Om te bepalen welk type toestel het best bij jou past, kan je ook best kijken naar hoe vaak je het toestel gebruikt.

Inkjetprinters zijn goedkoper in aankoop, maar het nadeel is dat de inktcartridges waarmee het toestel werkt zijn duur en moeten vaak vervangen worden. Het gebruik van een zo een toestel wordt dus na verloop van tijd steeds duurder.

Een laserprinter moet gevuld worden met een toner op basis van een poeder. Die toner hoeft je minder vaak te vervangen dan een inktcartridge. De prijs voor het aankopen van een laserprinter is daarom wel meer, maar het gebruik is goedkoper over een lange termijn.

Dus als je weinig print, is het verstandiger om een inkjetprinter te kopen. Als je van plan bent om vaak te printen, is een laserprinter voor jou de juiste keuze!

 

D&O begeleidt je graag!

Als wederverkoper van Xerox bieden we onze klanten graag een compleet assortiment kwaliteitsproducten van Xerox, van zakelijke printers en multifunctionals tot toners en cartridges, om te voldoen aan elke printbehoefte van organisaties. Ons bedrijf biedt unieke expertise in print- en digitale oplossingen om aan uw behoeften te voldoen. Met onze jarenlange expertise in de printsector willen wij bij D&O Partners uw voorkeurspartner in België zijn voor Xerox-producten en -diensten. Wij onderscheiden onszelf door onze uitstekende klantenservice en de op maat gemaakte begeleiding die wij geven.

Wil u graag eens langskomen bij onze showroom in Brussel om ons brede assortiment Xerox business printers, inclusief de nieuwste modellen, te ontdekken en direct ter plaatse te testen? aarzel niet een neem contact met ons op om een afspraak te maken!