D&O partners

Veilig afdrukken met Xerox: Zorgen voor documentveiligheid

Veilig Afdrukken Xerox Belgie

Tegenwoordig is beveiligd printen en afdrukken van groot belang in de digitale wereld om gevoelige informatie te beschermen tegen inbreuken of onbevoegde toegang. Het Security Solutions-portfolio van Xerox biedt een uitgebreide benadering van beveiligde printoplossingen waarmee u uw vertrouwelijke documenten kunt beschermen door het gehele printingproces. Dergelijke beveiligde printoplossingen omvatten follow me printing; Ze stellen gebruikers in staat hun documenten op te halen vanuit de uitvoerlade van elke netwerkprinter nadat ze hun identiteit hebben geverifieerd, en ze maken gebruik van geavanceerde encryptieprotocollen om toegang tot printgegevens door onbevoegde gebruikers te voorkomen. Door dergelijke maatregelen te implementeren, beperken bedrijven de risico’s van onbeveiligd printen en behouden ze de integriteit van hun waardevolle informatie.

Printerbeveiligingsrisico’s begrijpen

Multifunctionele printers zijn van essentieel belang in kantoren over de hele wereld, maar ze vormen aanzienlijke beveiligingsrisico’s. Als ze niet verantwoord worden beschermd, zijn ze verspreid over het hele kantoor en besmetten al snel alle apparaten met malware . Nu elk kantoorgebouw mogelijke doelen zijn als machines die relatief zwak zijn ten opzichte van al het andere dat de IT-infrastructuur bevat, is het pertinent waarschijnlijk dat het uitbuiten van de traditionele aanvalacties van cybercriminelen een bloem van allerlei soorten zal creëren. Het is van belangrijk belang om bekend te zijn met de meest traditionele en langstlopende “exploits” van criminelen en robuuste beveiligingsprotocollen in te voeren om deze risico’s te verkleinen.

Printers als onderdeel van het internet

Ook niet-computeraccessoires zoals netwerkprinters en multifunctionele printers zijn de noodzaak voor veel bedrijven, maar vormen een gevaarlijk cyberbeveiligingsrisico zonder de juiste voorzorgsmaatregelen. Evenzo hebben veel bedrijven de beveiligingsmaatregelen van multifunctionele printers niet geactiveerd in de managementpanelen van de apparaten omdat de meeste geautoriseerden op het eigen bedrijfsnetwerk dat ze beperkend vinden, en het bevolkt problemen slechts halverwege.

Mogelijke kwetsbaarheden en bedreigingen

MFP’s kunnen worden aangevallen door standaardwachtwoorden, onbeveiligde netwerkconfiguraties, ongepatchte firmware en deficiënt encryptie. Veel voorkomende cyberaanvallen zijn denial-of-service, phishing, malware-infectie en onbevoegde toegang tot de mogelijke afdrukwachtrijen en gegevens. Op die manier kunnen aanvallers printers aanvallen, malware maken, intellectueel eigendom stelen of niet-goedgekeurde toegangsrecht tot de opslag van netwerkedocumenten krijgen. Een andere gevolg van het niet goed beveiligen van de vrijgave voor gevoelige afdruktaken is inbreuk op gegevens.

Het belang van het beveiligen van multifunctionele printers

Het beveiligen van MFP’s is van cruciaal belang omdat ze een waardevol doelwit kunnen zijn voor hackers die het netwerk van een organisatie willen binnendringen. Aanvallers kunnen kwetsbaarheden in printers misbruiken om toegangsmogelijkheid te krijgen tot het bedrijfsnetwerk, gegevens te stelen of wijdverspreide schade te veroorzaken. Het implementeren van veilige afdrukpraktijken, het regelmatig updaten van firmware en het volgen van best practices zoals het wijzigen van standaard wachtwoorden en het inschakelen van gebruikerstoegangscontroles kunnen helpen en zijn belangrijk om deze risico’s te beperken.

De uitgebreide beveiligingsaanpak van Xerox

Xerox hanteert een uitgebreide beveiligingsaanpak om zijn apparaten te beveiligen en gevoelige informatie te bewaken. Deze aanpak omvat hardware- en softwarebescherming, partnerschappen met beveiligingsleiders en een holistische beveiligingsstrategie in vier stappen.

Hardware- en softwarebescherming

De beveiligingsmaatregelen van Xerox beginnen met inbraakpreventie door middel van gebruikersverificatie, om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerd personeel deze apparaten en functies kunnen gebruiken. Rolgebaseerde toegangscontrole beperkt de toegang verder op basis van gebruikersrollen. Digitaal ondertekende systeemsoftware voorkomt de installatie van geïnfecteerde versies, terwijl versleutelde sleutels die zijn opgeslagen op TPM-chips printers verdedigen tegen cyberaanvallen. Firmwareverificatietests waarschuwen als er schadelijke wijzigingen worden gedetecteerd en whitelisting/allowlisting-technologie controleert voortdurend en voorkomt dat schadelijke malware wordt uitgevoerd.

Partnerschappen met marktleiders in veiligheid

Xerox werkt samen met marktleiders als Trellix en Cisco om hun expertise in het aanbod te integreren. Xerox machines integreren met Cisco’s Identity Services Engine voor de implementatie van netwerkbeveiligingsbeleid en compliance. Ze communiceren ook beveiligingsgebeurtenisgegevens in realtime met toonaangevende SIEM-softwaretools voor vroegtijdige detectie van inbreuken.

Complete beveiligingsstrategie in vier stappen

De allesomvattende beveiligingsaanpak van Xerox is gebaseerd op vier strategische pijlers:

  1. Fundamentele beveiliging: Basismogelijkheden zoals netwerkbeveiligingsprotocollen en toegangscontroles zijn ingebouwd in elk netwerkcentrisch apparaat.
  2. Functionele beveiliging: Beveiligingsvereisten die worden aangestuurd door apparaatfuncties zoals scannen, faxen en e-mail worden aangepakt.
  3. Geavanceerde beveiliging: Voor beveiligingsgevoelige omgevingen biedt Xerox systeemgebaseerde oplossingen om toegangsmogelijkheden te beperken, data bij te houden en vertrouwelijke gegevens te beveiligen.
  4. Bruikbare beveiliging: De gebruiksvriendelijke beveiligingsfuncties van Xerox zijn eenvoudig te configureren en integreren naadloos in de dagelijkse workflows.

Installatie, configuratie en gegevensbescherming voor Xerox printers

Eerste installatie en configuratie

Om beveiligde afdrukpraktijken te implementeren met Xerox machines, is het essentieel om de beveiligingsinstellingen op de juiste manier te configureren tijdens de eerste installatie. Xerox biedt verschillende beveiligingsprofielen, variërend van “geen” tot “hoog”, die de toegangsmogelijkheid tot verschillende apparaat- en besturingssysteemservices beperken. De beheerder kan het gewenste profiel eenvoudig selecteren en dit instellen als het huidige of standaardprofiel, zodat de beveiligingsmaatregelen ook na herstarten en software-upgrades blijven bestaan.

Netwerk- en draadloze beveiliging

Xerox raadt aan om schijfversleuteling in te schakelen om gegevens te beveiligen die zijn opgeslagen op de harde schijf (HDD) of solid-state drive (SSD) van het apparaat. Xerox-producten gebruiken Advanced Encryption Standard (AES) 256-bits versleuteling voor HDD- en SSD-opslag, waardoor alle opgeslagen afbeeldingsgegevens onleesbaar blijven zonder de bijbehorende versleutelingscode. Daarnaast maken Xerox-apparaten gebruik van vertrouwbare opslagmethoden voor versleutelingscodes, zoals de Trusted Platform Module (TPM), voor een betere bescherming.

Toegangsbeheer voor gebruikers

Voor veilig printen en afdrukken is vaak het beheren van gebruikerstoegang en -rechten nodig. Met Xerox-machines kunnen beheerders aangepaste gebruikersrollen uitvoeren met specifieke afdrukrechten, waarbij de toegangsmogelijkheid wordt beperkt tot functies zoals afdrukken in kleur, enkelzijdig afdrukken, printen, taaktypen (bijv. beveiligd afdrukken), papierladen en softwaretoepassingen. Beheerders kunnen ook de accessibiliteit tot apps, tools en configuratie-instellingen regelen op basis van gebruikersrollen.

Gegevensencryptie en -verwijdering

Xerox-apparaten bieden aanvullende maatregelen voor gegevensbeveiliging, zoals Immediate Image Overwrite (IIO) en On-Demand Image Overwrite (ODIO). IIO overschrijft tijdelijke bestanden met gebruikersgegevens na elke taak, terwijl ODIO hele partities overschrijft op verzoek of volgens een schema. Xerox raadt aan om IIO te gebruiken en ODIO in te plannen tijdens uren met weinig gebruik om resterende afbeeldingsgegevens, inclusief niet-opgehaalde Secure Print-taken te verwijderen.

Bescherm vertrouwelijke documenten met Xerox geavanceerde printbeveiliging

De beveiligde printoplossingen van Xerox zijn ontworpen om gevoelige informatie te beschermen en de risico’s van onbeveiligd printen te beperken. Door robuuste beveiligingsmaatregelen te implementeren, zoals gebruikersauthenticatie, encryptieprotocollen en veilige wisfuncties, kunnen bedrijven de vertrouwelijkheid en integriteit van hun waardevolle gegevens behouden. Xerox allesomvattende benadering van beveiliging, die hardware- en softwarebescherming, partnerschappen met marktleiders en een holistische vierstappenstrategie omvat, zorgt ervoor dat hun apparaten bestand blijven tegen potentiële cyberbedreigingen en veilig kunnen printen.

In het algemeen benadrukt D&O Partners het belang van beveiligd printen en afdrukken in het huidige digitale landschap en laat het zien hoe het aanbod van Xerox organisaties in staat stelt om hun vertrouwelijke documenten tijdens het gehele printproces te beveiligen met dit artikel. Door gebruik te maken van de veilige afdrukoplossingen van Xerox kunnen bedrijven profiteren van de voordelen van verbeterde beveiliging, verminderde kwetsbaarheid en gemoedsrust in de wetenschap dat hun gevoelige informatie beschermd blijft tegen onbevoegde toegang of inbreuken.

Aarzel niet om contact op te nemen met D&O Partners voor meer informatie omtrent beveiligd printen en afdrukken. Eén van onze experten ontvangt u met open armen en helpt u graag verder.