D&O partners

Wat is het beste cloud hosting aanbod voor bedrijven voor 2024?

Beste Cloud Service Xerox België

Je bent vast wel eens geconfronteerd met het probleem van cloud hosting. Welke moet je kiezen? Is het gemakkelijk om mee om te gaan, zodat uw teams er zonder veel moeite aan kunnen wennen? Er komen heel wat extra vragen en problemen op voor business- en IT-managers.

Als vertegenwoordiger van Xerox België en kmo’s voelen we ons verplicht om u te vertellen over de verschillende cloud hosting oplossingen die op de markt beschikbaar zijn. Onze machines draaien op ze allemaal, maar we weten hoe moeilijk het is om zo’n belangrijke strategische dienst en keuze te maken voor een bedrijf. Daarom vergelijken we hier de clouds AWS (Amazon Web Services), Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP), de drie meest gebruikte tools van dit moment.

De voordelen van cloud oplossingen zijn het delegeren van infrastructuurbeheer, lagere kosten, toegang tot een veilig netwerk en aanpasbaarheid zonder fysieke aanpassingen.

Regio’s en zones: hoe beheert cloud hosting de server infrastructuur?

Om het principe uit te leggen: dit zijn centra waar je gegevens worden opgeslagen. Er zijn er veel, om redenen van snelheid en veiligheid. De ingezette middelen worden gebruikt om de prestaties te verbeteren. Deze regio’s en zones staan garant voor een betrouwbare en snelle toegang tot je data.

  • AWS heeft 33 geografische regio’s en 105 zones beschikbaar
  • Azure (Microsoft) heeft 74 regio’s over de hele wereld, maar maakt het exacte aantal zones niet bekend. Het is momenteel de grootste hostingservice ter wereld.
  • Google Cloud Platform werkt in 37 regio’s wereldwijd, met 112 beschikbare zones. Google biedt het Google Tier Network, waarmee gebruikers op het privénetwerk kunnen werken en de netwerkprestaties en -betrouwbaarheid worden geoptimaliseerd.

Waarom is dit belangrijk? Dankzij deze informatie kun je het bereik van elke provider zien. Het stelt je ook in staat om de beschikbaarheid en veerkracht van hostinginfrastructuren te controleren. Zelfs als ze prestaties willen garanderen, is het beter om in de buurt te zijn. De dichtstbijzijnde cloudhostingproviders voor België bevinden zich in Duitsland, Nederland en Frankrijk.

De prijs van verschillende Cloud hosting providers op de markt in 2024

Het is een lastige vraag. En we geven je hetzelfde antwoord als elke zichzelf respecterende marketeer: de prijs hangt ervan af.

Alle drie leveren een ‘pay-as-you-go’-model. De minimale kosten (voor een dienst met 2 CPU’s en 8 GB RAM) liggen rond de $70 voor AWS ($69) en Azure ($70), en $52 per maand voor Google Cloud. Vergeet niet dat alle platforms loyaliteit belonen met promoties tot 72% voor Azure en AWS, en 70% voor Google Cloud. Cloudtechnologieën zijn redelijk gelijk geprijsd, maar waar je op moet letten is de stijging van het basisbedrag, dat heel snel heel groot kan worden als je gebruikers of servers toevoegt of de tool verder wilt pushen. Je moet jezelf altijd de vraag stellen of de extra kosten het waard zijn voor de toegevoegde functionaliteiten en of je huidige netwerk infrastructuur deze uitbreiding aankan. Houd daarbij ook rekening met de datum waarop promoties van kracht zijn of aflopen, zodat je eenvoudig kunt plannen.

De gebruikersconsole: een beheertool voor cloud hosting

Het doel van gebruikersconsoles is om cloud hosting gebruiksvriendelijker te maken. AWS biedt echter een uitgebreidere service die ruimte laat voor maatwerk, waardoor het iets ingewikkelder maar flexibeler is. Azure is natuurlijk erg intuïtief en we weten dat het sterk gericht is op compatibiliteit met Office 365 tools, waardoor het een lichte voorsprong heeft op zijn concurrenten als meest populaire tool. Alle consoles kunnen worden gebruikt om de kosten van de infrastructuur te beheren, maar Google geeft het grootste gebruiksgemak.

Wist je dat? Wij één van de enige merken zijn die Single Sign-On bieden

Onze vertegenwoordigers zijn bekend met het volgende schema:

  • Gebruiken jullie cloud hosting? Ja, we zijn overgestapt na COVID.
  • En is je printer verbonden met je cloud? Ja, we hebben connectoren die worden geleverd door One Drive Microsoft, Sharepoint, Microsoft 365, Google Drive, Amazon WorkDocs en Dropdox..
  • Elke gebruiker moet toch elke keer inloggen? Ja, natuurlijk. Je moet je login en wachtwoord invoeren.

Het is een dialoog die IT-managers vroeger verbaasde. Wij zijn een van de enige merken die Single Sign-On (SSO) toegang geven. Het lijkt een beetje op het gebruik van een telefoon, waarbij je niet telkens je wachtwoord hoeft in te voeren, maar je apparatuur rechtstreeks verbinding maakt met behulp van iets als je gezicht of, in het geval van Xerox, een badge of QR-code.

En hoe zit het met de connectiviteit tussen Xerox machines en de verschillende Cloud hosts?

De functie van een connector is om communicatie tot stand te brengen tussen de Xerox en de computer. Om terug te komen op onze connectiviteit met Cloud systemen voor organisaties, Xerox biedt ConnectKey Technology, een assistent voor het verbinden en communiceren met de Cloud.

Eenmaal verbonden kunnen uw teams ervoor kiezen om te printen vanaf OneDrive, Google Drive of Dropbox, wat een aanzienlijke tijdsbesparing oplevert en in uw voordeel kan werken. Het omgekeerde kan ook: je team kan scannen naar een extra specifieke map in de cloud. Al deze toepassingen worden gehost op de hierboven beschreven systemen.

Xerox connectiviteit met Azure cloud hosting

Azure-integratie is de integratie waar Xerox het meest mee werkt. Onze Xerox Workplace cloud oplossing wordt zelfs gehost op Azure server. We zullen hier binnenkort een uitgebreid artikel aan wijden. Zij zijn marktleider en onze printers passen heel goed bij de hosting die Microsoft biedt. Xerox heeft ook applicaties zoals SharePoint Online en omdat Azure het beste integreert met de Office 365 Suite, kun je eenvoudig printen vanuit licenties zoals Word of PowerPoint.

Microsoft biedt ook Azure Active Directory. Deze service vereenvoudigt het toegangsbeheer door gebruikersauthenticatie te implementeren in lijn met het beveiligingsbeleid van het bedrijf.

Xerox connectiviteit met AWS cloud hosting

Voor AWS is er geen directe interactie met printers. Dit komt door de aard van het platform, dat oorspronkelijk is gemaakt voor e-commerce. Dankzij de kracht en veiligheid van AWS kan uw bedrijf echter wel server en cloud functies uitvoeren die compatibel zijn met Xerox printers. Hieronder valt DocuShare, een platform gebaseerd op Xerox ConnectKey technologie. Voor cloud-gebaseerde oplossingen betekent dit dat de instellingen via een online interface geconfigureerd moeten worden en dat de netwerkverbindingen en servers veilig en stabiel moeten zijn. Het is nu mogelijk om op dit systeem bestaande oplossingen zoals ERP en CRM te integreren. We hebben ook een functie in samenwerking met ERP- en CRM-systemen zoals iManage (voornamelijk gebruikt door onze advocatenklanten) en Salesforce, waarmee deze toepassingen rechtstreeks vanuit Xerox kunnen worden aangesloten.

Xerox connectiviteit met Google Cloud hosting

We hebben ook een connector die compatibel is met Google Drive, Google’s manier om documenten te delen. Het Google Cloud-protocol kan door printers worden ingezet om Google Docs en Google Drive te integreren. Door het gebruik van deze applicaties kunnen je teams dit snel afdrukken of er rechtstreeks naar scannen.

Onze toestellen zijn ook compatibel met connectoren naar specifieke applicaties. Salesforce CRM, bijvoorbeeld, kan uw afdrukken vanaf de machine afhandelen. U kunt gemakkelijk door de menu’s van het programma navigeren op het aanraakscherm en de daar opgeslagen documenten afdrukken. Een CRM is een programma dat ontwikkeld is voor bedrijven om hun klantrelaties effectief te beheren.

Dit geldt ook voor de iManage toepassing die compatibel is met Xerox machines. Het is de toepassing bij uitstek voor juridische beroepen. U kunt veilig collaboreren en documenten delen. Xerox heeft zijn connector geïntegreerd om toegang te geven aan een zeer veilig en betrouwbaar systeem tot aan de printer. Dit is zelf mogelijk met dezelfde performanties als een lokale server.

Als we moeten samenvatten, zouden we je waarschijnlijk wijzen in de richting van het Azure cloud-aanbod, waarvan we denken dat het op dit moment het meest ontwikkeld is, maar we denken ook dat de andere hosting-aanbiedingen nog steeds zeer goede alternatieven zijn om je werkruimte beschikbaar te maken waar je ook bent. Elk aanbod heeft zijn voordelen en dit zonder lokale server.